Nieuws

04/12/2023
VOOR GENT stelt drie onafhankelijke kandidaten voor

VOOR GENT maakt de namen bekend van drie onafhankelijke kandidaten die de stadslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 zullen versterken. Met An Gyselinck, Ekram Sarrokh en Dritan Kraja gaat het om toppers uit het Gentse nachtleven, de sportsector en de horeca. “VOOR GENT is méér dan een samenwerking tussen liberalen en socialisten, ook onafhankelijke kandidaten willen samen met ons werk maken van het Gent van morgen.

12/11/2023
Onze kandidaten voorgesteld: ‘Veel Gents peper en zout!’

Op zondag 12 november 2023 hebben Mathias, Astrid en gastheer Jan ‘Homo Turisticus’ Matthys al 46 van onze 53 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 voorgesteld in stadstheater Minard.

LOADING ZOOM
25/09/2023
‘Moeiduwel!’: Voor Gent start inspraak voor Gentenaars

Voor Gent heeft op zaterdag 23 september 2023 ‘Moeiduwel!’ opgestart aan de Krook. Daarmee wil het zoveel mogelijk Gentenaars bevragen. Onze burgemeester Mathias De Clercq vertelde er graag wat er zoal gaat gebeuren.

24/06/2023
Mathias en Astrid stellen logo ‘Voor Gent’ voor: “Het geeft onze richting aan”
Op zaterdag 24 juni 2023 organiseerde ‘Voor Gent’ haar kick off meeting. Zo’n 200 liberale en socialistische ‘ambassadeurs’ kwamen naar de gezellige Villa Anamma in Sint-Amandsberg.
 
Mathias De Clercq en Astrid De Bruycker hebben er meteen ook het logo onthuld. “Het is een eenvoudig maar origineel logo met een twist, in een zeer opvallend kleur dat ons zal onderscheiden van alle andere partijen. Het springt eruit, het is fris, het bevat ons vooruitgangsoptimisme, het geeft onze richting aan”, zei Mathias.

 

26/03/2023
Voor Gent: Open Vld Gent en Vooruit Gent starten nieuwe samenwerking

Open Vld Gent en Vooruit Gent slaan de handen in elkaar voor een nieuwe politieke samenwerking: Voor Gent. Onder die naam zullen beide partijen zich in 2024 samen presenteren aan de Gentenaars.

 

De ledencongressen van beide lokale partijen hebben daartoe beslist. Voor Gent nodigt alle Gentenaars, Gentse organisaties en ondernemers uit om mee na te denken over de toekomst van Gent.