Nieuws

21/06/2024
VOOR GENT wil regelneverij aanpakken

VOOR GENT gaat resoluut voor minder regels en meer vertrouwen in de Gentenaars. Het wil daarom met een stevige borstel door de stedelijke regelgeving gaan. Christophe Peeters: “Het kluwen aan regels heeft tot gevolg dat burgers er niet altijd aan uitraken, en onbewust en onbedoeld regels overtreden. Dat moet beter en simpeler.”

14/05/2024
Welkom Taisiia!
Welkom Taisiia!

We verwelkomen Taisiia Nakonechna (39) op de lijst van VOOR GENT. Taisiia is afkomstig uit Oekraïne, is dichteres, vertaalster en uitgeefster en woont sinds 2016 met haar man in Gent. Ze is zeer actief betrokken bij de Oekraïense gemeenschap in onze stad.

 

15/04/2024
OPINIE. “Als de Dampoort niet op maat van iederéén wordt herschapen, dan is het geen succes”
Bij de aanleg van straten en pleinen wordt nog steeds te weinig rekening gehouden met mensen die minder mobiel zijn, zegt Veerle Baert, zelf rolstoelgebruiker. De Dampoort is helaas een goede illustratie daarvan.
LOADING ZOOM
11/04/2024
VOOR GENT lanceert het ‘wijkkwaliteitsplan’ om samen met u onze wijken beter te maken.
VOOR GENT wil vanaf 2025 ‘wijkkwaliteitsplannen’ opmaken samen met de bewoners: een plan om de wijk aangenamer en veiliger te maken, vanuit diverse perspectieven. Het wil daarbij ook telkens een geloot burgerpanel betrekken dat mee beslist. 
22/03/2024
VOOR GENT wil Shopping Zuid nieuw leven inblazen
Het shoppingcentrum aan de Zuid is op sterven na dood. De ene winkel na de andere trekt er weg, het concept slaat niet meer aan. VOOR GENT wil het gebouw nieuw leven inblazen met een mix van kantoren, handel en horeca. Sofie Bracke: “De Zuid wordt het economische hart van onze binnenstad, alleen het shoppingcentrum moet nog worden gereanimeerd.”
28/02/2024
OPINIE. “Het is tijd voor een schepen van Plezier in Gent”
Het plezier staat onder druk in Gent. Frederik Sioen, An Gyselinck en Stefaan De Winter van de lijst Voor Gent vinden dat het tijd is om een ‘schepen van Plezier’ aan te stellen.
26/02/2024
Gratis gezonde maaltijden voor alle kleuters

Op een lege maag kan je niet leren. Daarom wil VOOR GENT dat alle kleuters vanaf 2026 elke dag een gratis gezonde maaltijd krijgen op school. Hiermee wil VOOR GENT zorgen voor gelijke kansen in het onderwijs. Geen lege of ongezonde brooddozen meer op de schoolbanken. Na een positieve evaluatie zou het voorstel ook in de lagere scholen kunnen worden ingevoerd.

23/02/2024
‘PDG’ op lijst Voor Gent!

Patrick Degeyter (64, ‘PDG’ voor de vrienden), ex-wielrenner en medezaakvoerder van Fietsen Wildiers, komt als onafhankelijke op plaats 41 op de lijst van Voor Gent.

11/01/2024
Meet Maaike!

Een onderneemster met pit, dat is Maaike Vanderweeën! Haar populaire kledingwinkel Maaike Kleedt tovert ze binnenkort om tot een unieke conceptstore en dat is niet de enige nieuwigheid die wacht. Maaike engageert zich ook Voor Gent, vanop plaats 40.

04/12/2023
VOOR GENT stelt drie onafhankelijke kandidaten voor

VOOR GENT maakt de namen bekend van drie onafhankelijke kandidaten die de stadslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 zullen versterken. Met An Gyselinck, Ekram Sarrokh en Dritan Kraja gaat het om toppers uit het Gentse nachtleven, de sportsector en de horeca. “VOOR GENT is méér dan een samenwerking tussen liberalen en socialisten, ook onafhankelijke kandidaten willen samen met ons werk maken van het Gent van morgen.

12/11/2023
Onze kandidaten voorgesteld: ‘Veel Gents peper en zout!’

Op zondag 12 november 2023 hebben Mathias, Astrid en gastheer Jan ‘Homo Turisticus’ Matthys al 46 van onze 53 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 voorgesteld in stadstheater Minard.

LOADING ZOOM
25/09/2023
‘Moeiduwel!’: Voor Gent start inspraak voor Gentenaars

Voor Gent heeft op zaterdag 23 september 2023 ‘Moeiduwel!’ opgestart aan de Krook. Daarmee wil het zoveel mogelijk Gentenaars bevragen. Onze burgemeester Mathias De Clercq vertelde er graag wat er zoal gaat gebeuren.

24/06/2023
Mathias en Astrid stellen logo ‘Voor Gent’ voor: “Het geeft onze richting aan”
Op zaterdag 24 juni 2023 organiseerde ‘Voor Gent’ haar kick off meeting. Zo’n 200 liberale en socialistische ‘ambassadeurs’ kwamen naar de gezellige Villa Anamma in Sint-Amandsberg.
 
Mathias De Clercq en Astrid De Bruycker hebben er meteen ook het logo onthuld. “Het is een eenvoudig maar origineel logo met een twist, in een zeer opvallend kleur dat ons zal onderscheiden van alle andere partijen. Het springt eruit, het is fris, het bevat ons vooruitgangsoptimisme, het geeft onze richting aan”, zei Mathias.
26/03/2023
Voor Gent: Open Vld Gent en Vooruit Gent starten nieuwe samenwerking

Open Vld Gent en Vooruit Gent slaan de handen in elkaar voor een nieuwe politieke samenwerking: Voor Gent. Onder die naam zullen beide partijen zich in 2024 samen presenteren aan de Gentenaars.

 

De ledencongressen van beide lokale partijen hebben daartoe beslist. Voor Gent nodigt alle Gentenaars, Gentse organisaties en ondernemers uit om mee na te denken over de toekomst van Gent.