LOADING ZOOM
14/05/2024

Welkom Taisiia!
Welkom Taisiia!

We verwelkomen Taisiia Nakonechna (39) op de lijst van VOOR GENT. Taisiia is afkomstig uit Oekraïne, is dichteres, vertaalster en uitgeefster en woont sinds 2016 met haar man in Gent. Ze is zeer actief betrokken bij de Oekraïense gemeenschap in onze stad.

 


VOOR GENT maakt een duidelijk statement door Taisiia op de lijst te zetten. Ze nam eerder actief deel aan twee Oekraïense revoluties, en is sinds de inval van Rusland in Oekraïne één van de spilfiguren binnen de Oekraïense gemeenschap in Gent.

Taisiia Nakonechna: “Gent is een stad waar ik graag woon, een warme en solidaire stad die me onmiddellijk het gevoel heeft gegeven dat ik hier welkom ben. Mensen leven hier met elkaar, niet naast elkaar. De steun van Gent en de Gentenaars voor Oekraïne en de Oekraïense bevolking doet zeer veel deugd. Daarom wil ik mij ook engageren voor mijn thuisstad, en voor VOOR GENT.”

Mathias De Clercq: “Gent is geen eiland. We voelen tot bij ons de gevolgen van de barbaarse aanval van Rusland in Oekraïne. Onze Europese waarden zoals vrijheid, democratie en menselijke (gelijk)waardigheid staan op het spel. Taisiia is een vurige voorvechter van die waarden en zet zich actief in voor de Oekraïense gemeenschap in onze stad. Ik ben bijzonder blij dat ze op onze lijst van VOOR GENT staat.”


share: