Kalender

19/02/2024
Gent slaapstad of nachtstad?

Maandag 19 februari 2024, 19.30 uur

De Kuiperskaai, de Culture Club, de Kompass, … Gent heeft een bijzonder rijke nightlife-geschiedenis. Hoe stellen we dat bruisende Gentse nachtleven ook in de toekomst veilig? Locatie, veiligheid, mobiliteit, toegankelijkheid,… Sofie Bracke en Freya Van den Bossche gaan geen thema uit de weg. Aan alle feestvierders, ondernemers en geïnteresseerden: kom uw gedacht zeggen, moeiduwel! 

? maandag 19 februari
? 19u30
? Café Charlatan, Gent
12/12/2023
Armoede aanpakken: over lege brooddozen en zoveel meer

Dinsdag 12 december, 19.30 uur, Open Huis Sint-Denijs (Pastorijdreef 6)

Panelgesprek met armoede experten, vertegenwoordigers uit het onderwijs en een ervaringsdeskundige. Met inleiding door Rudy Coddens en Alana Herman.

11/12/2023
Klimaatrobuuste stad: kan een stad het klimaat redden?

Maandag 11 december, 19.30 uur, bezoekerscentrum Haven (Rigakaai 1)

Wordt Gent een stenen woestijn in de 22ste eeuw of het nieuwe Atlantis? Industrie en klimaat, gaat dat wel samen? Bijdragen aan een beter klimaat, is dat wel betaalbaar en hoe krijgen we iedereen mee? We buigen ons over deze en vele andere vragen tijdens het panelgesprek van Voor Gent over de klimaatrobuuste stad. Sprekers zijn onder anderen Daan Schalck (North Sea Port) en Tycho Van Hauwaert (Bond Beter Leefmilieu). En we willen uiteraard ook uw mening horen.

06/12/2023
Mobiliteit: wat is er nodig om onze stad leefbaar en bereikbaar te houden, op maat van de Gentenaars?

Woensdag 6 december, 19 uur, Theater Scala

Christophe Peeters en Joris Vandenbroucke brengen alle buurtcomités en actiegroepen samen voor een gespreksavond. We dagen elk van hen uit om de concrete lokale situatie waar ze rond werken te overstijgen en een pitch te brengen over een concrete beleidsmaatregel die toepasbaar is voor het Gentse mobiliteitsbeleid in haar geheel. We zorgen voor reflectie op deze voorstellen door enkele experts, waaronder een verkeerspsycholoog en gaan hierover in dialoog. 

06/12/2023
Veiligheid: Hoe maken we onze stad samen nog veiliger?

Woensdag 6 december, 12u (Sint-Jozefkerk, Wondelgemstraat Gent)

Het leven in een stad brengt verschillende mensen met heel uiteenlopende behoeftes samen en dat heeft zo zijn uitdagingen. Hoewel we graag zouden willen dat alle Gentenaars harmonieus samenleven is dat niet altijd het geval. We benoemen de problemen, maar zoeken vooral naar oplossingen.

We nodigen jullie daarom uit om mee te denken over hoe we een evenwicht kunnen vinden tussen de verschillende belangen die elkaar kruisen op het publiek domein. Samen met Astrid De BruyckerManuel Mugica Gonzalez, experten en terreinwerkers gaan we het gesprek aan rond het samen zorg dragen voor onze publieke ruimte, op zoek naar meer verbinding voor Gent.

20/11/2023
Groeistad op mensenmaat: hoe zorgen we ervoor dat iedereen nog in Gent kan wonen?

Maandag 20 november, 18.30 uur, Lakenmetershuis, Vrijdagmarkt 24, Gent

Leo Van Broeck, architect en van 2016 tot 2020 de Vlaamse Bouwmeester, geeft een presentatie over verdichting, kernversterking en een aantrekkelijke en kwalitatieve stedelijke ruimte. Nadien volgt een gesprek met Sami Souguir, schepen van Stadsontwikkeling, en Sven Taeldeman, fractieleider van Vooruit in de Gentse gemeenteraad. Daarna is het aan het publiek. Opgelet: ingang via trapje naar beneden.
LOADING ZOOM
23/09/2023
Moeiduwel!

Op zaterdag 23 september 2023 gaat Voor Gent op pad om te praten met de Gentenaars over de toekomst van onze stad.

Start om 14 uur aan De Krook (Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent). Daarna met de fiets (in gesplitste groepjes) naar de Brugse Poort en Oostakker om er huisbezoeken te doen. Afspraak om 15 uur - in de Brugse Poort aan Café Congé (Fonteineplein 22), in Oostakker op het dorpsplein (aan de kiosk).

Rond 16.30 uur komen we op die plekken opnieuw samen voor ‘een drankske en een klapke’ met de bewoners.

24/06/2023
Voorstelling logo ‘Voor Gent’

Op zaterdag 24 juni 2023 organiseert ‘Voor Gent’ haar kick off meeting. 

Onze burgemeester Mathias De Clercq en schepen Astrid De Bruycker onthullen er ook het logo.