01
Voor Gent Mathias De Clercq

Mathias De Clercq

Burgemeester
Leeftijd: 41 jaar
Woonplaats: Stationsbuurt-Zuid
Weetje: Fervente loper

Gent is voor mij alles. Voor dag en dauw lopen door het Parkbos. Met mijn kinderen naar de Gentbrugse Meersen fietsen. Onze buffalo’s zien schitteren in de Ghelamco. Om koeken gaan bij Bloch. Op zijn zondags slenteren van de bloemen- naar de boekenmarkt. Tijdens de Gentse Feesten botrams smeren in ’t botramkot. Elke dag opnieuw onze drie torens zien opduiken. Ik kan me geen enkele andere stad inbeelden waar ik liever zou wonen.
 
Wat uniek is aan Gent, is dat we hier elkaar vinden, dat we graag de dingen samen doen. Tuupetegoare. Daardoor springen we verder. Geen wonder dat onze stad op zoveel vlakken voorop loopt. Maar wat Gent natuurlijk Gent maakt, dat zijn de Gentenaars zelf. Nooit te beroerd om hun gedacht te zeggen. Altijd vrank en direct. Een gruute muile, maar een klein ertse.
 
Gent moet voor mij altijd Gent blijven, een contraire en vooruitstrevende stad waar iedereen zichzelf kan zijn. Een stad waar we niemand achterlaten en samen onze stad maken. Dàt is het Gent waar ik zoveel van hou.