03
Voor Gent Sofie Bracke

Sofie Bracke

Schepen van Economie, Handel, Sport en Haven
Leeftijd: 44 jaar
Woonplaats: Drongen
Weetje: Heeft The West Side Story 30 keer gezien en 30 keer gehuild

Gent is voor mij…

Mijn thuis. De stad waar ik ben geboren, school heb gelopen en al mijn hele leven woon. Een compacte stad die barst van de ambitie. Je hoort wel eens de uitdrukking “Small enough to care, big enough to matter”. Dat is Gent voor mij: een stad die niet onpersoonlijk aanvoelt, een stad waar mensen elkaar nog kennen én helpen. Maar evengoed een stad die vooruit wil, waar we out of the box durven te denken en boven ons gewicht boksen. 

Neem nu het verhaal achter het Wintercircus. Verschillende ondernemers die de krachten verenigen om Gent internationaal op de kaart te zetten als technologiehoofdstad. Concurrenten die partners worden uit liefde voor hun stad. Hoe mooi is dat? 

’t Is een liefde die ik voor 100% deel. Ik hou van onze feesten en onze kermissen, van onze terrasjes en onze Franse huig-rrrrr. Van een fleurig boeketje kopen op de Kouter of een rondje lopen langs de Watersportbaan. Van een lekker dinertje bij één van onze topchefs of een nieuw bloesje scoren in één van onze mooie winkels. 

Gent zal altijd mijn thuis zijn, 9000 foreverrrr.