13
Voor Gent Sven Taeldeman

Sven Taeldeman

Fietsmanager Provincie Oost-Vlaanderen
Leeftijd: 51 jaar
Woonplaats: Sint-Amandsberg
Weetje: Maakt graag gebruik van de fietssnelwegen die hij zelf aanlegt

Gent is een authentieke en diverse stad, een beetje ruw maar toch warm. Een 'metropool in pocketsize', met een fantastische historiek, ook van (of zelfs: dankzij) het progressief bestuur van rood en blauw, de afgelopen decennia.
 
Ik voel mij oprecht gelukkig als ik door onze stad wandel of fiets. En ik kan heerlijk lachen met Gentse uitspraken à la 'tsemanie', die je in ‘t beste geval ook nog eens op een bumpersticker tegenkomt, of op een T-shirt van een Gentenaar op reis.
 
Anderzijds zijn er nog altijd Gentenaars die (dreigen) door de mazen van het net (te) vallen, ondanks een zeer sterk sociaal vangnet. De verhalen van miserabele gezinssituaties, daar krijg ik een krop van in mijn keel. Daarom wil ik meewerken aan betaalbaar wonen (elke Gentenaar verdient het om comfortabel te wonen), aan een aangenaam, veel groener openbaar domein waar elke Gentenaar zich op zijn gemak voelt, en eenvoudiger, toegankelijke publieke dienstverlening, onder andere een degelijk openbaar vervoer voor élke Gentenaar, waar die ook woont.