34
Voor Gent Veerle Baert

Veerle Baert

Docent sociaal werk
Leeftijd: 48 jaar
Woonplaats: Dampoort
Weetje: Zet al eens een boompje op over ageism

Gent is ‘juist op mijn maat’: niet te groot, niet te klein. Een dynamische stad, met een gezonde mix van bewoners, studenten en bezoekers. Maar vooral: Gent is nooit afgelikt, er is altijd wel ergens ‘ne schonen oek af’. Gentenaars zijn koppig en opstandig, maar nooit helemaal ‘contreir’. Geef mij trouwens maar de Gentbrugse Meersen: daar kom ik heerlijk tot rust en maak ik lange wandelingen met mijn hond.
 
Als gerontoloog wil ik me vooral engageren om ervoor te zorgen dat Gentse ouderen zo goed mogelijk kunnen (blijven) wonen en leven in hun eigen buurt, door openbare ruimtes toegankelijk te maken en hen te stimuleren om deel te nemen aan het gemeenschapsleven.
 
Ik wil een stad waarin iederéén kan gedijen, ongeacht leeftijd, achtergrond of situatie. Overal toegankelijk, met betaalbare huisvesting en een gevoel van gemeenschap dat ons allen verenigt. Een schone stad ook, want dat is per definitie een gezonde stad - schone lucht, meer parken, duurzaam openbaar vervoer. Ik wil mee bouwen aan een stad waarin we met trots kunnen leven en waar we zorg dragen voor elkaar en voor de toekomstige generaties.