LOADING ZOOM
12/11/2023

Onze kandidaten voorgesteld: ‘Veel Gents peper en zout!’

Op zondag 12 november 2023 hebben Mathias, Astrid en gastheer Jan ‘Homo Turisticus’ Matthys al 46 van onze 53 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 voorgesteld in stadstheater Minard.


Naast vertrouwde gezichten staan er ook heel wat nieuwe namen op. De top 10 bestaat uit Mathias De Clercq, Astrid De Bruycker, Sofie Bracke, Freya Van den Bossche, Sami Souguir, Joris Vandenbroucke, Christophe Peeters, nieuw talent Dilek Arici, Patricia De Beule, en creatieve duizendpoot Frederik Sioen. Stephanie D’Hose en Rudy Coddens duwen de lijst. Exact in het midden (plaats 27) staat muzikant en cultureel ondernemer Stefaan De Winter.

“Ik ben zeer fier deze diverse groep Gentenaars te mogen aanvuren”, zei Mathias. “We hebben een mooie mix van mensen van alle leeftijden, diverse achtergronden en uit vele hoeken en kanten van onze stad. Kortom: met veel Gents peper en zout!”

 

Ook Astrid is in de wolken. “De Gentenaars mogen vertegenwoordigen in de gemeenteraad, dat blijft ’t schoonste voorrecht dat er is. Want ‘de politiek’, dat zijn wij allemaal. Het doet mij dan ook veel plezier dat zó veel mensen op onze lijst voor het eerst politiek actief worden, zowel jonge als ervaren mensen. Dat is bijzonder hoopgevend. Elk van onze kandidaten heeft het hart op de juiste plaats en goesting om er in te vliegen. Precies wat we nodig hebben… Voor Gent!”

 

In totaal werden 25 mannen en 21 vrouwen voorgesteld. 21 van de 25 Gentse wijken worden vertegenwoordigd. De jongste kandidaat is 19 jaar, de oudste is 69. De gemiddelde leeftijd is 45.

 

Onze lijst zal ook vijf onafhankelijke kandidaten tellen. Die zullen later worden voorgesteld.

https://www.voorgent.be/onze-mensen


share: