05
Voor Gent Sami Souguir

Sami Souguir

Schepen van Cultuur, Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Planning
Leeftijd: 48 jaar
Woonplaats: Sint-Denijs-Westrem
Weetje: Motto: Los het op!

Gent is voor mij een stad van creativiteit en kansen.
 
Onze stad heeft een cultureel leven waar geen enkele andere stad in ons land aan kan tippen. Van de grote cultuurhuizen met elk hun eigen programma en insteek, tot de kleine sympathieke initiatieven vaak gedragen door het enthousiasme van de Gentenaars. Het is een stad waar op elk moment iets te beleven valt. Een concert op Gent Jazz? Of toch in een klein café? Een tentoonstelling met naam en faam in onze musea? Of toch liever in een kleine galerie?
 
Gent ademt cultuur en investeert er ook in. Denk aan het Wintercircus met de ondergrondse pop- en rockzaal, het Designmuseum en de Opera. Bouwdossiers die ons nog meer op de kaart zullen zetten n.a.v. onze kandidatuur als Europese Culturele Hoofdstad in 2030. Gent is ook een stad die steeds in ontwikkeling is. Aan The Loop en aan de Oude Dokken bouwen we aan volledig nieuwe stadsdelen die onze stad een enorme boost zullen geven.
 
Gent is ook een stad die kansen biedt aan iedereen. Waar je roots liggen is in Gent eigenlijk van geen belang. Ik ben daar zelf als kind van Tunesische gastarbeiders een voorbeeld van.