52
Voor Gent Stephanie D’Hose

Stephanie D’Hose

Senaatsvoorzitter, Vlaams parlementslid
Leeftijd: 42 jaar
Woonplaats: Binnenstad
Weetje: Haar grote voorbeeld is Tina Turner

Gent is voor mij een plek waar ik als West-Vlaming verliefd op ben geworden omdat het mijn echte thuis is. Het is een stad vol verrassingen en mogelijkheden, waar ik elke dag opnieuw mijn hart aan verlies. Van het sfeervolle Patershol, waar je kunt verdwalen in de kronkelende straatjes, tot aan de levendige Vrijdagmarkt, waar het geluid van lachende mensen op de vele gezellige terrasjes je tegemoet komt.
 
Gent straalt een bruisende energie uit, van de gedurfde creativiteit in de vele kunstgalerijen tot de hippe start-ups en kleine ondernemers die inspireren.
 
Maar Gent is meer dan alleen zijn monumentale gebouwen en culturele instellingen. Het is een stad waar mensen samenkomen, ongeacht hun achtergrond of overtuigingen. Of het nu is tijdens de gezellige Gentse Feesten, waar de straten gevuld zijn met muziek en dans, of tijdens buurtinitiatieven waar buren elkaar helpen en ondersteunen, Gent ademt een gevoel van samenhorigheid.
 
Wat Gent echt bijzonder maakt, zijn de Gentenaars zelf. Ze zijn de drijvende kracht achter de vooruitgang en vernieuwing die onze stad kenmerken.
 
Gent, mijn geliefde thuis, ik wil me inzetten om deze stad nog beter te maken. Laten we samen voortbouwen aan een stad waarin iedereen zich welkom voelt en de kans krijgt zichzelf te zijn, waar we zorg dragen voor elkaar en waar we samen de uitdagingen van de toekomst aangaan.